CADhr

Hrvatski CAD portal

 
 
 
 

Obavijesti  članovima i posjetiteljima

Za sve nejasnoće slobodno mi se obratite na mail adresu zrendula-gmail-com.

Opet ima jako puno pokušaja registracije s područja Rusije. Da izbjegnem objave reklama, takve registracije ne odobravam. Ako kojim slučajem zbog toga nekoga ne aktiviram, molim da mi se javite na mail.


Ja više ne stignem rješavati neke stvari, pa tako niti administrirati/uređivati ovu web stranicu. Administraciju bi još nekako i stigao napraviti, ali urednički posao stvarno ne stižem. Ako želi netko preuzeti tu obavezu na sebe neka mi se javi.
 
 
 
 
CADhr - Hrvatski CAD portal

Google Earth Extension

Google Earth ExtensionGoogle Earth Extension je dodatak AutoCAD-u (i vertikalnim verzijama, Map 3D, Civil 3D i Architecture) koji omogućava da sliku(orthophoto)/plohu iz Google Earth-a ubacite u AutoCAD. Također, koristeći jednostavan postupak, možete i svoje 2D i 3D modele iz AutoCAD prebaciti direktno u Google Earth (klikni), tj. u kmz format. Uz sliku željenog područja, GEE može unijeti i plohu terena kao mesh objekt. Treba napomenuti da točnost visina nije na zavidnoj geodetskoj razini, ali je dovoljna za grubu predožbu terena.

Ovaj dodatak radi samo na 2007, 2008 i 2009 verziji AutoCAD-a.

U Civil 3D-u (2008 i 2009) već postoji slična funkcija, ali se drastično razlikuje od GEE. Razlika je u načinu import-a i export-a. GEE ne poznaje koordinatni sustav dok Civil3D verzija poznaje. Bez obzira na to, GEE je potpuno zadovoljavajući za većinu AutoCAD korisnika kojima nije bitno u kojem je koordinatnom sustavu ubačena slika.

Google Earth Extension

Objavljeno: JackOfHearts 9.4.2008. 16:06:56


 
 
 
 

Ukratko  o nama ...

Mi ništa ne prodajemo i ne posredujemo pri kupnji. Pomoći hoćemo i znamo, a pozivamo i Vas da se uključite u širenje znanja.