CADhr

Hrvatski CAD portal

 
 
 
 

eTransmit

Ako ste ikada primili crtež od nekoga na kojem nedostaju xref-ovi, plot stilovi, rasterske podloge ili nešto drugo, onda ćete uvidjeti prednosti eTransmit opcije unutar AutoCAD-a.

Ova opcija je implementirana u AutoCAD-u već u nekoliko prethodnih verzija, ali malo ljudi znam da ju koristi ili uopće zna za nju. Nalazi se u File->eTransmit. Dijaloški okviri se možda razlikuju u neki starijim verzijama, ove slike dolje su iz 2008.

etransmit

eTrasnsmit kreira zip datoteku koja sadrži sve resurse (xrefs, rasterske slike itd. itd.) koje vaš crtež koristi, a i sami crtež. Također, možete dodati i ostale popratne datoteke koje nemaju izravnu vezu sa Vašim crtežom, ali bilo bi dobro da ih primatelj ima kod sebe, kao npr. neka Office ili pdf datoteka.

Ako pogledate opcije pod Transmital Setups, vidjet čete da možete uz zip datoteku kreirati i „Self-Extracting Executable“ za nekoga za koga niste sigurni da može/zna otvoriti zip datoteku. Ovo Vam ne preporučam jer na ovaj način se kreira .exe datoteka koja se ne može poslati preko većine mail servera. Opcija „Maintain Visual Fidelity“ se koristi u slučajevima da koristite Annotative objekte iz najnovijeg AutoCAD 2008. U tom slučaju postavlja svako mjerilo annotavtive objekata u zasebni layer da bi ih primatelj mogao pročitati u pravoj veličini ako ima stariju verziju AutoCAD-a.
Ostale opcije mislim da ne treba detaljno objašnjavati jer se vrlo lako shvate, ali možete ih i pogledati u Help-u ako Vam neke nisu baš jasne.

Prilikom slanja treba obratiti pažnju na CAD bonton. Koje stvari Vi ne volite kada drugi Vama pošalju. Da li je baš uvijek potreban 10 MB xref ili 30 MB karta? Sve ovisi o situaciji, nemojte odmah pomisliti više je bolje.

Postavio JackOfHearts 21.03.2008. 21:30:54